In de pijler talentontwikkeling en loopbaanbegeleiding willen we het beste uit studenten halen, hen helpen bij het maken van keuzes en doorlopende bijscholing en werkgarantie bieden.

Voor de eerste nieuwsbrief hebben we aan BouwSchool Breda gevraagd wat hun drie sterke punten zijn bij deze pijler:

  1. Wij bieden aan elke leerling/deelnemer een maatwerktraject (individuele opleidingsplannen & doorlopende leerlijnen). Wij doorlopen met elke leerling/deelnemer een zorgvuldige intakeprocedure waarmee wij het opleidingsplan bepalen wat bij hem of haar past.
  2. Wij bieden een unieke manier van begeleiding aan wat passend is bij de leerling/deelnemer. Deze begeleiding bestaat uit minimaal 4 voortgangsgesprekken per jaar (Bouw en Techniek Centrum Breda), minimaal 4 functioneringsgesprekken op de bouwplaats en we organiseren meerdere malen per jaar 10-minuten gespreken voor leerling/ouders/verzorgers. We     stimuleren/coachen de leerlingen in het volgen van scholing en ontwikkeling (modern personeelsbeleid is een pijler in ons beleid). Daarnaast is extra aandacht voor loopbaanoriëntatie.
  3. Wij stimuleren het ontwikkelen van ambacht (deelnemen aan wedstrijden), innovatieontwikkeling doormiddel van het organiseren van workshops en geven jongeren een platform door deze in het zonnetje te zetten.
talentontwikkeling